La majoria d’orxates que podem trobar als comerços, porten llet (proteïnes
de llet de vaca)i les poques que trobem sense, són molt cares..així que com que
casa som al·lèrgics..la fem nosaltres.
Nosaltres la majoria de vegades la fem sense sucre, li posem uns dàtils o
panses i un parell de cullerades de xarop d’atzavara que te un índex glucemic
molt baix, sent apta per a diabètics, també te poques calories i destaca
per tenir el doble de poder edulcorant, al tenir un sabor neutre, permet
potenciar el sabor natural de begudes i aliments sense alterar-los. A més, és
100% soluble a qualsevol temperatura. I segons diuen, no causa càries dentals
perquè no és un medi propici per a la formació dels bacteris que les creen i
disminueix els nivells de colesterol i triglicèrids…producte ideal.!!!que no
pot faltar a la nostra cuina :)
Orxata
Ingredients:
300gr de xufles
Aigua al gust
Dàtils frescos
Xarop d'atzavara
opcional: Sucre
morè, canyella.
Preparació:
El dia abans
hidratem les xufles cobrint-les amb aigua i durant el dia, canviem un parell de
vegades l’aigua.
Escorrem les xufles
i les posem en el got de la batedora,
Turmix..juntament amb una mica d’aigua
mineral i els dàtils
Triturem durant uns
segons.
Afegim més aigua
mineral fins a cobrir la mescla i tornem a barrejar fins que estigui ben
triturat
Afegim la resta de
l'aigua, al gust, i barregem una ultima
vegada.
Colem utilitzant un
colador de tela, o un drap de cotó i quan no quedi líquid, estrenyem bé la tela
perquè s'escorri tot.
Tirem l'orxata en
una ampolla o gerra i fiquem al frigorífic.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada