dimecres, 2 de juliol del 2014

Orxata



Avui  hem fet orxata casolana!

La majoria d’orxates que podem trobar als comerços, porten llet (proteïnes de llet de vaca)i les poques que trobem sense, són molt cares..així que com que casa som al·lèrgics..la fem nosaltres.


Nosaltres la majoria de vegades la fem sense sucre, li posem uns dàtils o panses i un parell de cullerades de xarop d’atzavara que te un índex glucemic molt baix, sent  apta per a diabètics, també te poques calories i destaca per tenir el doble de poder edulcorant, al tenir un sabor neutre, permet potenciar el sabor natural de begudes i aliments sense alterar-los. A més, és 100% soluble a qualsevol temperatura. I segons diuen, no causa càries dentals perquè no és un medi propici per a la formació dels bacteris que les creen i disminueix els nivells de colesterol i triglicèrids…producte ideal.!!!que no pot faltar a la nostra cuina :)



Orxata

Ingredients:



300gr de xufles
Aigua al gust
Dàtils frescos
Xarop d'atzavara
opcional: Sucre morè, canyella.


Preparació:


El dia abans hidratem les xufles cobrint-les amb aigua i durant el dia, canviem un parell de vegades l’aigua.

Escorrem les xufles i les posem  en el got de la batedora, Turmix..juntament amb una mica d’aigua  mineral i  els dàtils

Triturem durant uns segons.

Afegim més aigua mineral fins a cobrir la mescla i tornem a barrejar fins que estigui ben triturat

Afegim la resta de l'aigua, al gust,  i barregem una ultima vegada.

Colem utilitzant un colador de tela, o un drap de cotó i quan no quedi líquid, estrenyem bé la tela perquè s'escorri tot.

Tirem l'orxata en una ampolla o gerra i fiquem al frigorífic. 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *