ja que.... no hay dos sin tres...avui
llet merengada, una altra beguda blanca, amb llet vegetal i molt fàcil de fer.
Obre la nevera i refrescat amb aquestes opcions sanes, fuig de les begudes
comercials!
Us deixem la recepta amb tres
variacions..encara que nosaltres sempre fem la que no porta ni ous ni nata.
Gaudiu... demà...batut de vainilla.
Llet
merengada
Ingredients:
1 litre de llet vegetal
1 branca de
canyella
La pell d’una
llimona
Sucre o xarop
d’atzavara al gust
Canyella en pols
Opcional:
150gr de Nata vegetal
2 Clares d’ou
1 cullerada de
sucre glaç
Preparació:
Posar amb un cassó
la llet amb una pell de llimona (només la part groga) i la branca de canyella.
Quan arrenqui el bull deixeu bullir la llet un parell o tres de minuts, afegiu
el sucre o el xarop d’Atzavara, i remeneu perquè es dissolgui.
Retireu del foc el
cassó, el tapeu, deixant refredar perquè d’infusió-nin la llimona i la
canyella, Colar i reservar a la nevera un parell d'hores.
Sense ou:
Si volem, ho podem introduïm una estona al congelador i abans de servir, batre bé i empolsar amb
canyella pols o sevir directament de la nevera amb un toc de canyella
Amb ou:
Preparem una merenga batent les clares a punt de neu amb una
cullerada de sucre glaç. Ho incorporem a la llet freda i barregem bé amb moviments
suaus Ho introduïm una estona al
congelador i abans de servir, batre bé i
empolsar amb canyella pols
Amb Nata:
Igual que amb les
clares d’ou, però amb nata, Muntem la nata i li afegim el
sucre , la incorporem a la llet que ja ha reposat en el frigorífic.
Fiquem la preparació al congelador i quan hagi passat una
hora la traiem i removem, si el teu congelador és molt potent, pot ser que
passada aquesta hora estigui llista per prendre, si veus que encara està molt
liquida, deixa-la una altra hora més, ha de tenir una textura suau com de neu,
quan la tinguis en aquest punt estarà llista per prendre. Empolsa amb una mica
de canyella mòlta
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada