diumenge, 6 de juliol del 2014

Llet merengada



ja que.... no hay dos sin tres...avui llet merengada, una altra beguda blanca, amb llet vegetal i molt fàcil de fer. Obre la nevera i refrescat amb aquestes opcions sanes, fuig de les begudes comercials!



Us deixem la recepta amb tres variacions..encara que nosaltres sempre fem la que no porta ni ous ni nata.




Gaudiu... demà...batut de vainilla.




Llet merengada



Ingredients:

1  litre de llet vegetal
1 branca de canyella
La pell d’una llimona
Sucre  o xarop d’atzavara al gust
Canyella en pols

Opcional:

150gr de Nata vegetal
2 Clares d’ou
1 cullerada de sucre glaç




Preparació:

Posar amb un cassó la llet amb una pell de llimona (només la part groga) i la branca de canyella. Quan arrenqui el bull deixeu bullir la llet un parell o tres de minuts, afegiu el sucre o el xarop d’Atzavara, i remeneu perquè es dissolgui.

Retireu del foc el cassó, el tapeu,  deixant  refredar perquè d’infusió-nin la llimona i la canyella, Colar i reservar a la nevera un parell d'hores.



Sense ou:

Si volem, ho podem introduïm una estona  al congelador i  abans de servir, batre bé i empolsar amb canyella pols o sevir directament de la nevera amb un toc de canyella
q1  A
﷽﷽﷽﷽lerada de sucre glassé


Amb ou:

Preparem una merenga batent les clares a punt de neu amb una cullerada de sucre glaç. Ho incorporem a la llet freda i barregem bé amb moviments suaus Ho introduïm una estona  al congelador i  abans de servir, batre bé i empolsar amb canyella pols 



Amb Nata:


Igual que amb les clares d’ou, però amb nata, Muntem la nata i li afegim el sucre , la incorporem a la llet que ja ha reposat en el frigorífic.
Fiquem la preparació al congelador i quan hagi passat una hora la traiem i removem, si el teu congelador és molt potent, pot ser que passada aquesta hora estigui llista per prendre, si veus que encara està molt liquida, deixa-la una altra hora més, ha de tenir una textura suau com de neu, quan la tinguis en aquest punt estarà llista per prendre. Empolsa amb una mica de canyella mòlta




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *