dissabte, 5 de juliol del 2014

Chai latte


Fred..calor...doncs avui una beguda que podem fer freda o calenta!!
En fet un Chai ben fresquet…ens encanta!!
Pels qui no ho coneixeu, és una beguda típica del sud de l'Índia, consistent en una barreja  de te amb espècies i herbes aromàtiques. És molt consumida per les classes populars i pot adquirir-se pels carrers a través dels venedors anomenats chai wallahs.

La versió tradicional del masala chai , es fa amb  les espècies conegudes com a calentes: cardamom, clau, pebre, anís estrellat, gingebre i canyella. En l'oest del país, no utilitzen l’anís o el pebre negre, ho elaboren amb te verd en lloc de negre i afegeixen: ametlles, cardamom, canyella, clau i en ocasions safrà.
Si busquem altres receptes de te Chai, veurem que poden variar algunes espècies, el tipus de te, o inclús sense te!! la manera d’infussionar, mes o menys quantitat de llet….. la gent ha anat adaptant la recepta a la disponibilitat de les espècies i al seu gust personal.


Creeu la vostra pròpia versió!





Chai latte

Ingredients:

1 tassa de llet vegetal (1/4 litre)
Un trosset de gingebre fresc
2 Tasses d’aigua bullent (1/2 litre)
4 bosses de te negre variat (Breakfast, Darjeeling....) o te a granel.
Sucre mascavo  o xarop d’atzavara

Espècies:

1 culleradeta de clau
1 culleradeta de pebre negre
1 culleradeta de grans de pebre negre
1 culleradeta de cardamom
1 branca de canyella
1 culleradeta de nou moscada recent molta
Unes flors d’anís estrellat


Preparació:

Aixafa una mica les llavors de, clau, cardamom, pebre i l’anís,(pots posar-ho a dins d’una bossa de plàstic i aixafa amb la mà de morter)
En una cassola  a foc mitjà, posa la llet, les espècies mòltes, la branca de canyella ,els trossets de gingebre i la nou moscada. Deixar que la llet arribi a ebullició , apaga el foc , tapa la cassola i deixa infussionar  durant uns 15 minuts

Mentre, portar l'aigua a ebullició. Combina  les 4 bosses de te amb les dues tasses d'aigua bullent i deixeu reposar durant uns 4 minuts,  rebutjar les bosses de te


Si el vols....



Fred:

Posa el te a una gerra, agafa un colador de malla fina o un filtre de cafè i avocar la llet , afegeix el sucre o el xarop , remena bé i deixeu a la nevera durant un parell d’hores, si et ve de gust, li pots posar uns glaçons  i un pols de canyella

Calent:

Posa una culleradeta de sucre o xarop a la tassa, Afegeix  el te a la let calenta, agafa un colador petit que posaràs  sobre  la tassa i  hi avocaràs la llet.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *