Fred..calor...doncs avui una beguda
que podem fer freda o calenta!!
En fet un Chai ben fresquet…ens
encanta!!
Pels qui no ho coneixeu, és una beguda típica del
sud de l'Índia, consistent en una barreja
de te amb espècies i herbes aromàtiques. És molt consumida per les
classes populars i pot adquirir-se pels carrers a través dels venedors
anomenats chai wallahs.
La versió tradicional del masala chai , es fa
amb les espècies conegudes com a
calentes: cardamom, clau, pebre, anís estrellat, gingebre i canyella. En l'oest
del país, no utilitzen l’anís o el pebre negre, ho elaboren amb te verd en lloc
de negre i afegeixen: ametlles, cardamom, canyella, clau i en ocasions safrà.
Si busquem altres receptes de te Chai, veurem que
poden variar algunes espècies, el tipus de te, o inclús sense te!! la manera d’infussionar,
mes o menys quantitat de llet….. la gent ha anat adaptant la recepta a la
disponibilitat de les espècies i al seu gust personal.
Creeu la vostra pròpia
versió!
Chai
latte
Ingredients:
1 tassa de llet
vegetal (1/4 litre)
Un trosset de
gingebre fresc
2 Tasses d’aigua
bullent (1/2 litre)
4 bosses de te
negre variat (Breakfast, Darjeeling....) o te a granel.
Sucre mascavo o
xarop d’atzavara
Espècies:
1 culleradeta de
clau
1 culleradeta de
pebre negre
1 culleradeta de
grans de pebre negre
1 culleradeta de
cardamom
1 branca de
canyella
1 culleradeta de
nou moscada recent molta
Unes flors d’anís
estrellat
Preparació:
Aixafa una mica les llavors de, clau, cardamom, pebre i
l’anís,(pots posar-ho a dins d’una bossa de plàstic i aixafa amb la mà de
morter)
En una
cassola a foc mitjà, posa la llet, les
espècies mòltes, la branca de canyella ,els trossets de gingebre i la nou
moscada. Deixar que la llet arribi a ebullició , apaga el foc , tapa la cassola
i deixa infussionar durant uns 15 minuts
Mentre, portar l'aigua a ebullició. Combina les 4 bosses de te amb les dues tasses
d'aigua bullent i deixeu reposar durant uns 4 minuts, rebutjar les bosses de te
Si el vols....
Fred:
Posa el te a una gerra, agafa un colador de malla fina o
un filtre de cafè i avocar la llet , afegeix el sucre o el xarop , remena bé i deixeu
a la nevera durant un parell d’hores, si et ve de gust, li pots posar uns glaçons i un pols de canyella
Calent:
Posa una culleradeta de sucre o xarop a la tassa, Afegeix el te a la let calenta, agafa un colador petit
que posaràs sobre la tassa i hi avocaràs la llet.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada