Al taller de cuina d'aquesta
setmana a El Far, hem fet Tabule!
Sabeu què és?, doncs un plat
molt verd i fresquet amb un gust molt característic.
Es fa amb Bulgur,un cereal que podem trobar de
diferents mides, aquest blat es cou, es deixa assecar i es tritura lleugerament, així és com el trobem a les botigues. El Bulgur és un del aliments més popular d'Orient Mitjà.
Al Líban, el julivert i la menta són els seus ingredients
principals, nosaltres el fem amb bastanta quantitat de Bulgur i poca menta, això
si, un bon tomàquet madur i sucós, que ven tallat, deixarà anar un suquet que
serà absorbit pel Bulgur i junt amb l'amaniment, faran que sigui deliciós.
Veureu que és molt
fàcil de fer i si voleu, podeu fer variacions..si no us agrada el
coriandre.poseu-li més julivert o menta.més o menys quantitat de Bulgur, llima o llimona...olives...
Us deixem la recepta i disfruteu-la!!
Tabule
Ingredients:
250
gr de Bulgur(coure uns 10-15 minuts amb el doble d’aigua)
1
grapat de julivert
1/2
grapat de coriandre
Menta
(opcional)
suc
de 1-2 llimones
1 gra
d’all ben picat
100
gr d’oli d’oliva
sal i
pebra
3-4
tomàquets madurs tallats a trossets
1/2
pepino o ceba tendra o carabasso
Preparació:
Posar
el tomàquet i el seu suc a un bol gran, afegi-hi el Bulgur , remenar i deixar
reposar una mitga hora
Picar
molt fiament les herbes i les verdures
Afegir-ho
junt amb l’all a la barreja del Bulgur, incotpoar l’oli i el suc de la llimona
Salpebrar al gust i servir fred
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada