dijous, 12 de juny del 2014

La Teca 33 i el Far, avui, Tabule!










Al taller de cuina d'aquesta setmana a El Far, hem fet Tabule! 


Sabeu què és?, doncs un plat molt verd i fresquet amb un gust molt característic. 

Es fa amb Bulgur,un cereal que podem trobar de diferents mides, aquest blat es cou, es deixa assecar i es tritura lleugerament, així és com el trobem a les botigues. El Bulgur és un del aliments més popular d'Orient Mitjà.  


Al Líban, el julivert i la menta són els seus ingredients principals, nosaltres el fem amb bastanta quantitat de Bulgur i poca menta, això si, un bon tomàquet madur i sucós, que ven tallat, deixarà anar un suquet que serà absorbit pel Bulgur i junt amb l'amaniment, faran que sigui deliciós.


Veureu que és molt fàcil de fer i si voleu, podeu fer variacions..si no us agrada el coriandre.poseu-li més julivert o menta.més o menys quantitat de Bulgur, llima o  llimona...olives...



Us deixem la recepta i disfruteu-la!!






Tabule





Ingredients:

250 gr de Bulgur(coure uns 10-15 minuts amb el doble d’aigua)
1 grapat de julivert
1/2 grapat de coriandre
Menta (opcional)
suc de 1-2 llimones
1 gra d’all ben picat
100 gr d’oli d’oliva
sal i pebra
3-4  tomàquets madurs tallats a trossets
1/2 pepino o ceba tendra o carabasso


Preparació:

Posar el tomàquet i el seu suc a un bol gran, afegi-hi el Bulgur , remenar i deixar reposar  una mitga hora

Picar molt fiament les herbes i les verdures 

Afegir-ho junt amb l’all a la barreja del Bulgur, incotpoar l’oli i el suc de la llimona

Salpebrar al gust i servir fred


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *