dijous, 19 de juny del 2014

El pastís de fruites "desitjat"

Avui us deixarem una recepta..que no és meva....i no sé ni d’on la vaig treure......però sempre que la faig...triomfa!!

Me  la va demanar l’altre dia una amiga per fer-li a la seva mare que fa 80 anys..i com que no pot menjar segons quines coses..aquest segur que si!!

 Al final he decidit compartir-la...el meu amic Joan estarà content....Helena..ara li pots fer tu! Jejeje

És una recepta fàcil i gens empalagossa! Amb un munt de fruits vermells.. encara que jo alguna vegada l’he fet sols de nabius i l'acompanyo amb una crema suau de formatge vegetal. Ho podeu fer amb dos motllos allargats, o un de rodó, d’uns 22 cm...


I aquí vaaaaaa



Pastis d’ametlla amb fruits vermells 

  1 placa de pasta de full fresca
      100gr de margarina
     160gr de sucre blanc
      2 ous
      2 cullerardes de farina
      160gr d’ametlla molta
       fruits del bosc
       1 culleradeta d’extracte de vainilla

Preparació:

-Untem el motllo amb margarina i una mica de farina, el cobrim amb la placa de pasta de full, ens ajudarem amb els dits, retallem el excés de pasta

-Punxem la pasta de full amb la forquilla, ho cobrim amb paper d’alumini posant-hi un pes a sobre(boles de ceràmica, cigrons..)  fornegem uns 10 minuts a 180 graus, deixem refredar a sobre la reixa

-Posem la margarina, l’ametlla, el sucre, la farina i la vainilla al bol, batem fins aconseguir una massa cremosa i homogènia,  hi afegint els ous d’un en un incorporant-los suaument

-Aboquem el farcit a la base i afegim per sobre els fruits vermells

-Coem al forn durant uns 45-50 minuts, fins que el pastis estigui ben quallat, traiem del forn, deixem refredar a la reixa abans de desemmotllar

-Decorem amb alguns fruits frescos, sucre glacé i podem acompanyar amb crema de formatge, nata, crema anglesa....



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *