dilluns, 13 de gener del 2014

Un Layer Cake en un plis plas!!!



Tinc un amic que tot el que porti strawberrys l’hi encanta! L’altre dia vam quedar per sopar i tot pensant que portava de postres, entre els molts llibres de cuina i fen una ullada per internet..barrejant de qui i d’allà...en va venir la inspiració,

El final va ser un Layer, el brioix era de coco amb maduixes, encara que eren congelades...no les vaig trobar fresques.....amb crema de formatge vegetal i pasta de maduixa. El resultat va ser un brioix súper flonjo ple de maduixes!!i com va ser una mitja improvisació...el temps no jugava a favor meu  
L, després de dinar i amb el pastís recent fet vaig haver de marxar cap un taller de galetes..el pobre pastís va patir el trajecte amb cotxe, i tot s'ha de dir...a poc a poc no anava!!les tres mil voltes fins a trobar aparcament...entre la zona blava i el tanque que porto no va ser gens fàcil....resumin...que les 6 hores que van passar fins arribar var a casa dels meus amics...el pobre pastís estava una mica ¨panxin panxan¨ però bo..

Quant a quars d’una de la matinada arribo a casa..no veig llum..i penso que les meves filles o estan dormint o han sortit de marxa...doncs NO...al obrir la porta sento la tele a tota pastilla i entre la foscor veig el sofà a tope.....SI::SI, trobo als amics de les meves filles veient una peli 
J..Robin Hood del Russell Crowe...en fitxo amb l’escena que estan fent i quina és la meva sorpresa..estan al principi de la peli...guauuuuu,aquesta peli curta no és...o sigui que la peli acabarà a les tres de la matinada...i a les 7 del matí toca diana..tenim partit de bàsquet..i com a bona mare..els hi ofereixo un tros de pastís...i pràcticament s’acaba...en queda un tros per demà fer un petit mos.

I com tots els nostres pastissos tenen nom, aquest no pot ser menys..i després de comentar-ho amb les meves filles, l’Aura ha tingut la idea...i l'hi hem posat I.Raven..en honor al meu amic Isidre Raventós


Com podeu veure..aquí a la Teca 33 tot te un pk!!!!


I ara la recepta J

Necessitarem:

*        290gr de farina
*        1 ½ sobre de llevat
*        300gr de sucre
*        170gr d’oli de Girasol
*        4 ous
*        150gr de maduixots..poden ser més o meys..al vostre gust
*        10gr de pasta de coco Home Chef

*        Opcional: la pell d’una llimona ratllada


Tamisem la farina amb el llevat i untem amb margarina o oli tres motllos de 18cm de diàmetre i folrem amb paper vegetal, reservem.
Barregem l’oli i el sucre, aproximadament  durant uns tres minuts amb el robot de cuina a velocitat suau , seguidament  incorporarem la pasta de coco i els ous d’un en un, fins que un no estigui ben integrat no hi posem l’altre, quan tenim la massa esponjosa ja esta a punt per incorporar la farina amb el llevat, abaixarem al  mínim la velocitat del robot i li anem afegim a poc a poc, finalment hi incorporarem els maduixots tallats a trossets incorporant-los molt a poc a poc.


Repartim  aquesta massa uniformement entre els motlles que teníem preparats. És molt important que els tres motlles tinguin exactament la mateixa quantitat de massa. 





Courem durant uns 25-30 minuts, a 175 graus o fins que al punxar amb un escuradents, aquest surti totalment sec.
Deixarem  refredar sobre una reixeta durant 10 minuts. Passat aquest temps, els desemmotllàrem i  els donarem la volta, deixant-los refredar totalment sobre una reixeta.

Mentre prepararem la crema de formatge i maduixa, aquesta és una versió una mica tunejada de la cobertura que fem servir per alguns del nostres cupcakes.

Necessitarem:

*       440gr de crema de formatge vegetal, també podeu fer servir, qualsevol formatge per untar.
*        190gr de margarina a temperatura ambient
*        210gr de sucre glas
*        1 o 2 cullerades de pasta de maduixa Home Chef o 75/100gr de naturals fetes puré
*        Opcional: una mica de vainilla en pasta

Posem la margarina al robot i treballem durant uns dos tres minuts, afegim el sucre i seguim treballant uns tres minuts mes, hi incorporem el formatge i ho treballem  a poc a poc fins que obtinguem una mescla suau, per últim incorporem la pasta de maduixes.

Muntatge:

A l'hora de muntar el pastís, sols haveu detenir una mica de paciència J li agafareu el <tranquillo> ràpid, ja veureu..sembla més difícil del que realment és!!
Si fos necessari anivellaríem els broixos retallant-los  fins que quedin tots iguals..el més rectes possibles!!
Anem fent capes de brioix i crema, acabant amb una capa de crema per tot el pastís, ens ajudarà a què el pastís quedi compacta, reservar la resta de la crema per fer l’acabat final quedi compacte, ho  deixarem d’una  a dues hores a la nevera,
Acabem el pastís amb una bona capa de crema hi treballant-la amb l’espàtula per afinar i anivellar.

Podeu decorar al gust..amb boletes de colors, coco ratllat, xocolata desfeta per sobre, trossets de maduixots.....la imaginació no té límits!

I ara sols queda menjar-se'l...Si el proveu, envieu-me fotos i comentaris.



La Teca 33







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *